PRIPREMA ZA POLAGANJE ISPITA STRUČNE OSPOSOBLJENOSTI I MAJSTORSKIH ISPITA
Organizacija nastave

Zakonom o obrtu i Pravilnikom o postupku i načinu polaganja majstorskog ispita, te ispita o stručnoj osposobljenosti, propisana je stručna sprema osoba koje obavljaju poslove voditelja obrta. Tako se za vođenje pojedinih obrta kod kojih se izvode jednostavniji postupci rada može zahtijevati polaganje ispita stručne osposobljenosti u zanimanju, dok se od voditelja obrta kod kojih se izvode složeniji radovi zahtijeva polaganja majstorskog ispita. Popis obrta i zahtjeva za stručnom spremom, kao i zahtjeva za polaganje ispita stručne osposobljenosti ili majstorskog ispita nalazi se u Pravilniku o postupku i načinu polaganja majstorskog ispita, te ispita o stručnoj osposobljenosti.

Privatna srednja škola Varaždin organizira pripremu za polaganje obrtničkih ispita stručne osposobljenoti, te majstorskih ispita.
Nastava se održava u školi tijekom tjedna, u večernjim satima, dok se ispit stručne osposobljenosti, odnosno majstorski ispit održava pred ispitnim povjerenstvom i u vremenu koji određuje Hrvatska obrtnička komora.


Upisni rokovi

Škola organizira pripreme ovisno o interesu građana koji su prijavili ispit stručne osposobljensoti, ili majstorski ispit pri Hrvatskoj obrtničkoj komori.
Prijava u narednu obrazovnu grupu može se izvršiti u tajništvu škole, koje za rad sa strankama ureduje radnim danom prijepodne od 9 do 12 sati, te poslijepodne od 16 do 18 sati
Privatna srednja škola Varaždin s pravom javnosti
42000 Varaždin, Matka Laginje 6
Tel. +385 42 260 423
pssv@pssv.hr